De bekende bezienswaardigheden van Hilversum

cateringin-hilversum

Hilversum staat bekend als de mediastad van Nederland. In Hilversum gaan veel toeristen naar de bioscopen, filmtheaters en bijvoorbeeld op bezoek bij de NPO. De Nederlandse Publieke Omroep heeft het hoofdvestiging in Hilversum op het Media Park. Ook BNNVARA en RTL zijn in Hilversum te vinden. De meeste televisieprogramma’s worden gecreëerd in Hilversum en vervolgens landelijk uitgezonden. Dit is mogelijk gemaakt doordat Hilversum gedreven is door digital innovatie en technologische vooruitgang. Hilversum is een plaats in Noord-Holland, erg centraal gelegen met de hoofdstad Amsterdam dichtbij. Hilversum heeft goede verbindingen met ook Utrecht en Rotterdam, van waaruit men ook internationaal kan reizen met de trein of bus. In dit artikel ga je leren wat er te doen is in Hilversum.

Televisie, beeld en geluid

De Algemene Vereniging Radio Omroep (AVRO) begon als een van de eerste grote omroepen met uitzenden. Daarna volgden er veel meer waaronder de TROS, TALPA en het NOS. Het zogeheten Media Park is een bedrijventerrein in Hilversum waar veel mediaproducties opgenomen worden. Veel studenten van media of film in onder andere Amsterdam, komen in Hilversum grootschalig aan hun werk. Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid is een museum georiënteerd rondom media. Het museum is rijk aan cultuur en audiovisuele werken, zowel interessant voor professionals als de gemiddelde toerist. Het museum heeft veel interactieve media elementen die je een unieke ervaring brengen. Het museum is tevens informatief en geeft de veranderingen in de mediawereld van toen en nu weer.

Verder beleven in Hilversum

Hilversum is in feite een dorp doordat het nog nooit stadsrechten gekregen heeft. Daarbij komt dat Hilversum veel natuurgebieden heeft de buitenwijken. Hilversum maakt deel uit van de landstreek ’t Gooi en bevindt zich in het Groene Hart van Nederland. Dit grote, dunbevolkte veenheidegebied is thuis voor veel runderen. Hierdoor heeft Hilversum ook de bijnaam villadorp doordat het ook een groot aantal villa’s heeft met grote bijbehorende tuinen. De Hoorneboegse Heide is een groot natuurreservaat waar je lange afstanden kan trekken. De oppervlakte hiervan is ongeveer 1,45 vierkante kilometers. Er is een botanische tuin genaamd Dr. Costerus waar kleurrijke bloemen en planten te zien zijn. Hilversum heeft enkele monumenten ter nagedachtenis van slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en ook de MH17-ramp. Het Dudok Architectuur Centrum (DAC) staat in het Raadhuis van Hilversum die de architect zelf ontworpen heeft. Deze architect heeft ook Café Dudok gecreëerd waar je lekker genieten kan van drankjes en heerlijk eten.