Ga hier uit eten voor wereldlijke lekkernijen

Wat betreft uit eten gaan zijn er lokaal enorm veel mogelijkheden. Met name in de Randstad waar ondernemers gedreven zijn door competitie. Het is een leuke ervaring om naar een restaurant te gaan die welbekend is maar de kleine zaken zijn ook het bezoeken waard. Deze kleinere zaken zijn vaak enorm gespecialiseerd in één specifieke keuken waardoor het eten erg lekker is. Maar de grote establishmenten zijn natuurlijk doeltreffender en kunnen je veel verschillende gerechten bieden uit diverse keukens. In dit artikel gaan we een paar aanraders geven om lekker te eten in de provincie. 

Ciel Bleu in Amsterdam

Ciel Bleu in Amsterdam is een restaurant met niet één maar twee Michelin-sterren. Deze internationale keuken wordt geleid door de twee chefs Onno Kokmeijer en Arjan Speelman. Vijftien jaar geleden begonnen ze met het avontuur en zijn razendsnel gestegen tot twee Michelin-sterren. Vooraf versierd met aperitieven, de 3 gangen menu’s zijn rijk met keuze. In dit restaurant neem je een reis over de wereld met de gerechten die uit de keuken komen. Japanse, Franse, Weense en typisch Amsterdamse delicatessen. De dinerkaart zit vol met vlees en vissen. Voor ieder wat wils en ideaal voor een romantische date.

Primo in Hilversum

De Primo in Hilversum is van Italiaanse origine. In dit restaurant komen de traditionele Italiaanse gerechten tot hun recht. De oprichters zijn twee broers die van oudsher veel inspiratie hebben opgedaan van hun grootmoeder. Deze kookte voor hen veel gehaktballen, lasagnes en pasta met tomatensaus. Bij Primo kan je veel vegetarisch maar ook glutenvrij eten. Verder is het wijnassortiment breed, ideaal voor het late avond diner. Prima betaalbaar en in het hart van Hilversum, uitstekend voor een bezoek aan deze parel van een stad. Het ligt op loopafstand van het centraal station met gelijk de winkelstraatjes erachter. 

Bodega in Haarlem

Bodega in Haarlem is een Spaans restaurant die zich specialiseert in drankjes en tapas. Tapa is de letterlijke vertaling vanuit het Spaans voor bovenkant. Dit had oorspronkelijk de bedoeling om drankjes af te dekken bijvoorbeeld met een stukje ham of brood. Het komt namelijk voor, zeker in warmere landen, dat vliegjes in de glazen gaan. Tapas is dit ten strijde gegaan. Bodega biedt enorm veel mogelijkheden om hiervan te proeven, van iconische Jamon Serrano tot kleine kaasjes en zelfs croissants. Traditioneel Spaans eten is incompleet zonder een paella en een gamba gerecht, waar de keuken van Bodega ook bekwaam over is.